• צוות המגשרים במרכז מונה 20 מגשרים מקצועיים, בעלי הסמכה מקצועית, לאחר התמחות (פרקטיקום)  וניסיון  גישורי רב. המגשרים מעניקים שירות מקצועי ואמין ומסייעים לצדדים לסיים את המחלוקות ביניהם ביעילות ובדיסקרטיות, תוך חיסכון בזמן ובכסף.
  • כל הפעילות במרכז נעשית בהתנדבות מלאה למען הקהילה, המגשרים באים מתחומי התמחויות שונים ומגוונים: עריכת דין, עבודה סוציאלית, חינוך ואקדמיה, אנשי עסקים, ייעוץ ארגוני ועוד.
  • לכל גישור ו/או תהליך בניית הסכמות המתקיימים במרכז מותאם צוות מבין המגשרים ואנשי המקצוע, בהתאם למהות העניין, במטרה לסיים את המחלוקת באופן היעיל ביותר ולחדש את התקשורת והאמון בין הצדדים, לקראת המשך מערכת היחסים ביניהם. כנהוג בגישור בקהילה, בכל תהליך מגשרים שני מגשרים.

 

הכירו את מגשרי המרכז

 

דורית קראוס שחר

הייתה לי את הזכות להקים את מרכז הגישור ובניית הסכמות בגבעתיים, אותו אני מנהלת יחד עם צוות מגשרים מקצועי ומגוון מתחומי עיסוק שונים. אני מגשרת ועורכת דין במקצועי ומתמחה בעיקר בתחום יחסי העבודה לאחר תפקיד ניהולי בכיר בחברה ממשלתית גדולה.  בנוסף, אני מגשרת מטעם בית המשפט, חברה בפורמים מקצועיים ומתמחה בכל תחומי העיסוק של מרכז הגישור אותו אני מנהלת. אני מאמינה כי השפה הגישורית מעניקה לכל אדם כלים לתקשורת במרחב האישי והמקצועי ותורמת לחברה סובלנית וטובה יותר.

אני פועלת במסגרת מרכז הגישור בגבעתיים להטמעת השפה הגישורית בחינוך, סדנאות, גישור, בניית הסכמות ובדיאלוגים קהילתיים בקהילה שלנו בעיר. עבורי הגישור הוא תפיסת עולם ושפה ואני שואפת לכך שתקשורת בקהילה (מילולית ווירטואלית) תהייה תקשורת בונה, ומקרבת שתקדם ותביא לאיכות חיים בקהילה.

דורית קראוס שחר

 

הכירו את ליאת דור

שמי ליאת דור ואני עורכת דין בתחום האזרחי, מגשרת, מורה וכן מעבירה סדנאות גישור בבתי ספר.

"המרכז בשבילי הוא דרך להגיע אל הקהילה, לסייע לה ולהטמיע בה את ערכי השפה הגישורית בה אני מאמינה.

המרכז נותן לי את היכולת לתרום לקהילה החל מיישוב סכסוכים וקונפליקטים, שעולים בקרב התושבים, בדרך של הידברות והקשבה ועד חינוך הדור הצעיר הגדל בעיר לערכים אלו. הטמעת ערכי הגישור כבר בבתי הספר מסייעת לדור הצעיר להתמודד עם קונפליקטים מעולמו.

במסגרת המרכז אני עוסקת רבות בגישור בין התושבים לבין בעלי העסקים בעיר. המגשרים במרכז מאפשרים לצדדים להגיע לפתרון מחלוקות באמצעות שיח מכבד וראיית האחר וכך לחיות בנעימים זה לצד זה.

ליאת דור

 

הכירו את ענבל קהא-צור

שמי ענבל, אני יועצת ארגונית במקצועי, מנחת קבוצות ומגשרת. נשואה לרועי, פסיכותרפיסט ומרצה, אימא לליבי ויובל ומתגוררת בגבעתיים.

אני מגשרת עם הסמכה בגישור משפחתי וגירושין וכן גישור בן דורי.

אני מאמינה שהגישור הוא כלי יוצא מן הכלל לפתרון קונפליקטים בכל

אני מביאה את המיומנויות הגישוריות גם לעולם הארגוני והעסקי ועוזרת למנהלים ועובדים לפתור קונפליקטים באמצעות השפה הגישורית.

ההתנדבות במרכז הגישור בקהילה בגבעתיים מאפשר לי לקחת חלק ביצירת הווה ועתיד טובים יותר בקהילה, במקומות העבודה בעיר ובכל הסביבה שלנו ואני גאה להיות חלק מצוות הגישור ובניית ההסכמות בקהילה בעירי גבעתיים.

ענבל קהא-צור

 

הכירו את ד"ר רויטל חמי זינימן

אני תושבת העיר גבעתיים, מגשרת ומרצה בכירה, חברת סגל בתוכנית לניהול וליישוב סכסוכים ומשא ומתן באוניברסיטת בר-אילן. במסגרת פעילותי בתוכנית, אני מרכזת את מסלול ההתמחות של הסטודנטים ומנהלת את מרכז הגישור בקמפוס, בר-אילן. אני מגשרת ומדריכה בכירה למיומנויות משא ומתן וגישור ובקורסי פרקטיקום בגישור. מגשרת בסכסוכים אזרחיים ובדיני עבודה וכן מרצה בכנסים ומנחה סדנאות בארגונים ובמכללות בנושאים שונים: פתרון קונפליקטים, כלים גישוריים בקונפליקטים רב-תרבותיים, משא ומתן וגישור. אני מתנדבת במרכז גישור ובניית הסכמות בגבעתיים וחברת צוות הניהול במרכז. כמו כן, אני מובילה תהליכי גישור ובניית הסכמות בקהילות ובחברות, בוגרת של התוכנית "גוונים באקדמיה" וכן זכיתי בפרס "התקווה הטובה" של בית הנשיא לפעילות אקדמית או חברתית ברוח "תקווה ישראלית" ובפרס מרצה מצטיינת.

רויטל חמי זינימן

הכירו את אסתר אבן טוב

אני מגשרת כעשר שנים עם ניסיון גישורי של כמעט מאה גישורים. מאחוריי ארבע קריירות שונות בעבודה, אבל זאת כמגשרת, היא המספקת ביותר עבורי.

שימשתי בעבר כמנהלת היחידה להתנדבות

בקרית אונו ובתפקידי זה יזמתי לפני כ-20  שנה, את הקמת מרכז הגישור בקרית אונו, בו אני משמשת עד היום כחברה בצוות הניהול ובפורום האתיקה למגשרים. כיום, אני גמלאית ומגשרת מוסמכת, בעלת ניסיון, ומגשרת בשלושה מרכזי גישור בקהילה.

הגישור כאמצעי לפתרון סכסוכים ומחלוקות, נחשב אידיאלי בעיני, בעיקר כי, בקהילה חיים אנשים את חייהם ביום יום והמפגשים הם לא חד פעמיים. ההסכמים אליהם מגיעים הצדדים בגישור  מאפשרים חיי קהילה רגועים ואיכותיים יותר. מרכז הגישור בגבעתיים, מקום מגורי מזה 50 שנה, הוא חלום שהתגשם. אני שמחה להיות חברה בו ולעשות ככל הנדרש להצלחתו יחד עם דורית המנהלת וצוות מגשרים איכותי ומקצועי  ולתרום לאיכות החיים בעירנו.

אסתר אבן טוב

 

הכירו את איציק בן שחק

איציק הינו עובד סוציאלי בהכשרתו. היה מנהל האגף לשירותי חברתיים בעירית גבעתיים. איציק מגשר ותיק בתחום המשפחה משנת 2013 ויש לו ניסיון רב בעשרות תיקים בתחום המשפחה, שהסתיימו בהסכמים וקיבלו תוקף של פסק דין.

"מרכז הגישור בשבילי הוא מרכז שירות קהילתי/חברתי המציע לציבור דרכים חלופיות עדיפות ליישוב סכסוכים על פני פנייה לערכאות, או מריבות וסכסוכים שנמשכים שנים רבות. המרכז הוא כלי להפצת מסר של השיח הגישורי והטמעתו בקרב האוכלוסייה בכל שכבות הגיל, וככזה מהווה

המרכז כלי לשיפור איכות החיים בקהילה בו הוא פועל".

איציק בן שחק

 

הכירו את עמית גורן

שמי עמית גורן ואני מנהל פרוייקטים בכיר בחברה ביטחונית בעולם המל״טים. שירתתי שנים רבות בתפקידים בכירים בחיל האוויר ועם פרישתי התחלתי להתנדב במסגרת תנועת הצופים של הנהגת דן.

הקמתי שבט חדש ביחד עם קבוצת אנשים מופלאה ונתתי מעצמי לטובת הנוער והחינוך. כמאמין בחינוך, אני לומד חינוך בהתמחות בניתוח מידע.

אני מאמין גדול בשפה הגישורית שמאפשרת למצוא דרכים יצירתיות ליישוב סכסוכים וקונפליקטים, תוך הקפדה על הסוגיות החשובות באמת. 

מרכז הגישור מהווה מקום חשוב בקשר בין ובתוך הקהילה, תוך יישום הכלים הגישורים למען התושבים. 

ההתנדבות מעצימה את הנותן כמו גם את המקבל וכך אנו הופכים להיות חברה טובה יותר. 

עמית גורן

 

הכירו את חנה הכט

ניהלתי את המחלקה לתרבות הדיור בעיריית גבעתיים שנים רבות ואני בעלת  ניסיון עשיר בקיום דיאלוג  בין נציגויות בתים משותפים לבין הדיירים ובין הדיירים בינם לבין עצמם.

אני מתנדבת במרכז הגישור העירוני שהינו "מפעל" חשוב ויעיל מאד בעירנו שפועל בשותפות עם גופים עירוניים וארציים ואני מקווה להביא מניסיוני הרב בפתרון סכסוכים בבתים משותפים למרכז הגישור. נושא הגישור והשכנת השלום קרוב מאד לליבי ואני מאמינה שבעזרת השפה הגישורית והתקשורת בין האנשים ניתן יהיה להגיע לחיים טובים יותר בבית המשותף, בעירנו גבעתיים ובחברה כולה.

חנה הכט

 

הכירו את חני נחשון

שמי חני נחשון, יועצת ניהולית אסטרטגית ומגשרת במרכז הגישור ובניית הסכמות בגבעתיים. בעלת ניסיון ניהולי עשיר ומומחיות בלווי הנהלות בחברות בסקטורים מגוונים.

מתמחה במנטורינג, קואצ'ינג, גישור ארגוני וגישור ביחסי עבודה. שנים רבות עוסקת בבניית גשרים בין אנשים, סיטואציות, דילמות וקונפליקטים. מאמינה בטוב, בהדדיות, במציאת המשותף ובהתנהלות מתוך כבוד הדדי אמיתי.

אני מתנדבת פעילה במרכז הגישור ובניית הסכמות בגבעתיים מתקופת הקמתו. הודות לרקע ולניסיון שלי ובשיתוף פעולה מלא עם דורית וענבל, פותחה סדנה לניהול קונפליקטים בכלים גישוריים, סדנה משמעותית המאפשרת רכישת מיומנויות משמעותיות בממשקי עבודה, זוגיות, משפחה - בכל מעגלי החיים שלנו. סדנה זו הועברה למספר אגפים בעיריית גבעתיים - אגף משאבי אנוש, אגף שפע ולשירותים וטרינריים. המרכז בשבילי הוא מקום לעשייה ערכית קהילתית, מקום המטפח ומחזק ערכים אנושיים למען כולנו.

כולי אמונה שהגישור מייצר פריצת דרך לחיים טובים יותר, כיסוד החזון האישי שלי. אני שואפת בעבודתי שאנשים יהיו מאושרים יותר לחיים טובים יותר, דיוק עצמי, יחסים טובים עם הסביבה, ויצירת סביבה השראתית להתנהלות בריאה.

חני נחשון

 

הכירו את יואב בן סימון

אני עורך דין משנת 1989 ומגשר מזה שנים רבות. התמחותי הינה במשפט מסחרי, ייצוג בבתי משפט, ייצוג בענייני גיל הזקנה והגיל השלישי וביישוב סכסוכים וטיפול במשברים בגישור, ניהול משא ומתן ובוררות. 

התמחותי ביישוב סכסוכים הינה דרך חיים שאני שמח ליישם גם במרכז הגישור בגבעתיים. 

אני מתגורר עם משפחתי בגבעתיים משנת 1980 ולה אני חייב  את תרומתי ביישוב סכסוכים בגישור ובכך לסייע לתושביה להעריך ולכבד את הגישור כדרך חיים.

יואב בן סימון

 

הכירו את ויקי גורביץ

אני מתמחה בתחום הפיננסים ואשראי עסקי בו עסקתי שנים רבות בעבודתי ובמסגרת השתלמות העשרה נחשפתי לעולם הגישור.

תחום הגישור עניין אותי והחלטתי להתמחות בו.  עברתי קורס גישר בסיסי, ופרקטיקום  והשתלמתי בקורס גישור במשפחה, גישור ובניית הסכמות בהתחדשות עירונית, גישור בין דורי, אימון צד אחד לגישור ועוד מגוון של השתלמויות והרצאות בתחום הגישור.

אני מתנדבת כעשור במרכז גישור קרית אונו וכשנתיים במרכז הגישור בגבעתיים.

התמחות גישורית כהמשך ישיר  לעיסוק שלי הינה בגישורים עסקיים ובתחום ההתחדשות העירונית.

מבחינתי גישור זה לא מקצוע, זו דרך חיים, אני משוכנעת שהדרך הטובה ביותר לפתור קונפליקט ו/או למנוע אות זה לדעת לתקשר בצורה פתוחה עם הצד האחר, להקשיב לו, לנסות להבין את  עמדתו ואת המניעים האמיתיים שלו .

התנדבות במרכז גישור מאפשרת להראות את הדרך הגישורית לאנשים שנמצאים בסכסוך, לתת להם להבין שאפשר לפתור קונפליקט באופן אחר.

ויקי גורביץ

 

הכירו את סולי אברמוב

סולי אברמוב, מגשרת במרכז הגישור ומרכזת את נושא השיווק.

סולי שימשה כמנכ"לית חברת "גושרים" והיא מתמחה בתחום השיווק. בתפקידיה הקודמים שימשה כסמנכ"ל השיווק של רשות השידור,  בערוץ 10 ובערוצי מדיה נוספים כיום היא עובדת כסמנכ"לית בערוץ תקשורת גדול.

סולי מתמחה בגישור בין-דורי ובגישור במעמד צד אחד ומאמינה כי הגישור משמש כאמצעי למציאת האינטרס משותף ושימור התקשורת המשפחתית. 

סולי אברמוב

 

הכירו את ענת קריב

ענת קריב היא עו"ד ומגשרת מהו"ת והיא מיוזמות הרעיון להקמת מרכז הגישור בעיר גבעתיים.

ענת  יזמה והייתה אחראית לשעבר על תחום הגישור בנציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה.

כיום היא פעילה, בין היתר בפורום ליישוב סכסוכים בלשכת עורכי הדין  ומקדמת את הטמעת הגישור בגופים ציבוריים. 

ענת קריב

 

הכירו את כרמלה זילברשטיין

כרמלה זילברשטיין, מגשרת ותיקה מעל 18 שנים ובעלת ניסיון בתחום הציבורי והפרטי. מתמחה בתחום התקשורת, עסקים, צרכנות, משפחה וקהילה. הקימה וניהלה את המרכז לגישור וליישוב סכסוכים בקהילה קרית אונו בשנים 2005 -2015 בשיתוף עם עירית קרית אונו והקריה האקדמית אונו והייתה אחראית לגיוס מגשרים, הכשרתם ופיתוח הידע המקצועי. מייעצת, מדריכה ומלווה מרכזי גישור בהקמה.

יזמה עם פרופ' עומר שפירא את הקמת פורום האתיקה למגשרים לפני כ-10 שנים ומשמשת רכזת הפורום והגורם המרכזי בהפעלתו. פורום האתיקה משמש כתובת להפניית שאלות אתיות המעסיקות מגשרים ומרכזי גישור ונותן להן מענה. גב' זילברשטיין שותפה עם פרופ' עומר שפירא בעריכת הספר 'אתיקה של גישור קודים אתיים והתמודדות עם דילמות' שיצא לאור בשנת 2018 והוא הראשון מסוגו בישראל

 

הכירו את אורי בר-נר 

עבדתי שנים רבות בסוכנות היהודית לארץ ישראל במחלקת העלייה ובחטיבת השותפויות שעובדת עם 450 קהילות יהודיות בעולם. התמחותי הייתה בתכנון אסטרטגי, הנחייה, הדרכה והכנת פרזנטציות והצגתן. בשנת 2011 עם פרישתי מהסוכנות המשכתי כעצמאי בעבודתי כיועץ ניהולי בכיר עם פדרציות יהודיות אמריקאיות רבות. בנוסף אני מסייע לקרן קרייתי בפיתוח המרכיבים האסטרטגיים וכן ביחסים הבינלאומיים של פרויקט שיקום בתי הכנסת והקמת המוזיאון היהודי באיזמיר תורכיה. אני בעל תואר ראשון בהיסטוריה, לימודים לתואר שני וקורסים בפיתוח ארגוני מאוניברסיטת תל אביב. בוגר תואר שני בהצטיינות של התוכנית ליישוב סכסוכים באוניברסיטת בר אילן. כמו כן, סיימתי בהצלחה את קורסי הגישור, הפרקטיקה וגישור משפחה.

אורי בר נר

 

הכירו את איטה רובננקו

שמי איטה, עורכת דין ומגשרת מנוסה, בתחום המסחרי ובתחומי המשפחה והירושה.

בוגרת לימודי התערבויות במצבי משבר במשפחה, גישור בין-דורי וגישור בקהילת הלהט"ב, בנוסף ללימודי המשפטים ותואר MBA.פעילה בפורום המגשרים של לשכת עורכי הדין. 

"מן המקום שבו אנו צודקים לא יצמחו לעולם פרחים באביב", שורה זו משירו של יהודה עמיחי אומצה על ידי כהשקפת עולם אישית ומקצועית. 

אני מאמינה שהגישור הוא דרך חיים ושפה ואני שותפה למאמץ לקדמו על מנת שיתפוס את מקומו כדרך המרכזית לבניית הסכמות ויישוב סכסוכים, בסכסוכי פרט וגם במרחב הציבורי.

איטה רובננקו

 

הכירו את יוחנן אור

יוחנן סיים בהצטיינות תוכנית הכשרה לניהול מרכזים קהילתיים ובעל תואר שני במינהל עסקים ובניהול ויישוב סכסוכים באוניברסיטת בר אילן. כמו כן, סיים בהצלחה קורסי גישור, ופרקטיקה ומוסמך כמגשר מטעם הנהלת בתי המשפט.

בעל ניסיון רב בניהול מגה פרויקטים בחברות תשתית בישראל ובחו"ל. כיהן כמנכ"ל חברת בינוי באפריקה, ולאחר מכן כיהן כמנכ"ל סולל בונה כבישים בישראל, מנכ"ל חברת ההקמה של כביש חוצה ישראל וכמנכ"ל בחברת נתיבי היובל מקבוצת דניה

סיבוס – זכיינית כביש 431. כמו כן ניהל את קבוצת MTS – זכיינית הקו האדום של הרכבת הקלה בתל אביב ולאחר מכן כיהן כ 6 שנים כמנכ"ל אלקטה זכיינות בחברת אלקטרה.

יוחנן הוא יו"ר החברה לניהול קרן ההשתלמות של ההנדסאים והטכנאים וכיהן במשך 6 שנים כיו"ר חברת קנט לביטוח נזקי טבע בחקלאות.

שירת 25 שנים בחיל האוויר בתפקידים בכירים.

יוחנן מאמין בגישור כדרך המתאימה לבניית הסכמות וישוב סכסוכים ופועל ברוח זו במרכז הגישור בגבעתיים.

יוחנן אור